U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mallorcaanse plaattaart

20 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 200 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 1 pak mix voor pizzadeeg (pak 450 g)
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode en/of groene paprika
  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • Olijfolie extra vierge
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer, de pizzamix, 2 eetlepels olijfolie en 250 ml water tot een soepel deeg. Het deeg hoeft niet te rijzen!
  • Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in stukjes.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 8 mm dikte. Leg het deeg op de bakplaat. Pers de knoflook erboven en verdeel over het deeg.
  • Beleg de deegbodem met de paprika, ui, tomaatjes en blokjes zoete aardappel. Besprenkel de groenten met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Hak de peterselie fijn.
  • Bestrooi de plaattaart uit de oven met de peterselie en besprenkel naar wens met nog wat extra vierge olijfolie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 730 kcal
  • 31 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 94 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen