Mallorcaanse plaattaart
20 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer, de pizzamix, 2 eetlepels olijfolie en 250 ml water tot een soepel deeg. Het deeg hoeft niet te rijzen!
- Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in stukjes.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 8 mm dikte. Leg het deeg op de bakplaat. Pers de knoflook erboven en verdeel over het deeg.
- Beleg de deegbodem met de paprika, ui, tomaatjes en blokjes zoete aardappel. Besprenkel de groenten met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Hak de peterselie fijn.
- Bestrooi de plaattaart uit de oven met de peterselie en besprenkel naar wens met nog wat extra vierge olijfolie.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 730 kcal
- 31 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 94 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen